Çim Coşturan Gübre Nedir? Faydaları Nelerdir?

Çim coşturan gübre; çimlerin çok daha sağlıklı büyümesini sağlayan bitki besini takviyesidir. Yılın herhangi bir döneminde, çimin yapısına göre çim gübresi kullanılabilir. Çim gübrelerinin pek çok çeşidi bulunmaktadır. Bunlar; çim coşturan gübre, çim kış gübresi ve çim bahar gübresi olmaktadır. Katı veya sıvı olarak solucan gübresi uygulayarak sizlerde çimlerinizdeki olumlu değişimi gözlemyeceksiniz.

Özellikle yaz mevsiminde, sıcaklık değerlerinin çok yüksek olması, çimlerin sağlıklı görüntülerinin de kaybolmasına neden olur. Bu noktada, çimlerin bakımına daha fazla önem verilmelidir. Bahçelere doğal ve huzurlu bir görünüm katan çimlerin sağlıklı görüntülerini kaybetmemeleri, yeşil ve parlak rengini her daim korumaları için itinalı bir bakım yapılması ve kış mevsimine hazırlanması gerekmektedir. Bunun için de sonbahar mevsiminde çimin coşmasını sağlayan besinlerin yer aldığı çim coşturan gübre kullanımı önerilmektedir. Çim coşturan gübre nasıl kullanılır için satın alma aşamasında dilerseniz yardım talep edebilirsiniz.

 

Çim Coşturan Gübre Faydaları

Yaz mevsiminin yüksek sıcaklık değerlerinden bir hayli etkilenen çimler için çim coşturan gübre kullanılmasıyla;

  • Çimlerin sağlıklı görüntülerini kaybetmemeleri,
  • Kurumamaları,
  • Olumsuz mevsim koşullarından en az etkilenmeleri,
  • Çok daha uzun ömürlü olmaları,
  • Daha yeşil ve daha parlak bir görünüme sahip olmaları,
  • Gerekli besinlerin ve minerallerin sağlıklı yöntemlerle alabilmeleri, sağlanır.

Bahçe çimleri tüm yaz biçilen ve sulanan bitkilerdendir. Sürekli bakım halinde oldukları için eylül ayı itibariyle kış mevsimine hazırlanmaları, uzun ömürlü olmaları açısından son derece önemlidir. Eylül ayı ile birlikte, sağlıklı görüntülerini kaybetmemeleri için her sabah erken saatlerde mutlaka sulanmaları gerekmektedir. Sulamanın doğru biçimde yapılması da çok önemlidir. Akşam saatlerinde çimlerin sulanması, çim üzerlerinin ıslak kalmasına ve bu da çimlerde mantar oluşumuna sebebiyet verir. Dolayısıyla gün atlamadan, sabah saatlerinde sulama yapılması gerekir. Ayrıca evinizde kırmızı kaliforniya solucanı beslemek kendi gübrenizi üretmek isterseniz solucan maması fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Diğer makalemize de göz atmak ister misin?  Ayçiçeği Gübreleme Programı Nasıl Yapılır?

Çim Coşturan Gübrenin İçeriği ve Kullanımı

Çim coşturan gübre içeriğinde, bir bitki için gerekli olan ana besinler, mineral besin maddeleri ve de iz besinleri yer almaktadır. Zengin içeriği sayesinde çim alanlarının daha sağlıklı, dayanıklı, gerçek koyu çim renginde ve uzun ömürlü olması sağlanmaktadır. Ayrıca, çimler arasında yaban otlarının oluşmasını engeller. Yosunlaşma görülmez. Çimlerin daha dinamik ve dayanıklı bir yapıya bürünmesini sağlar.

Çim coşturan gübreler, bir bahçenin tesisi yapılmadan önce kullanılabilir. Düzenli toprak gübreleme zamanında, ağaç dikimleri sırasında ya da mevcut ağaçların gübrelenme zamanlarında kullanılabilir.

Toprağın organik yapısına katkı sağladığı için topraktaki besin ve mineral eksikliklerini giderir. Bir gübrede aranan tüm özelliklere sahip olduğu için çimlerin gübrelenme zamanlarında kullanılması doğru olmaktadır. Hususi bir gübreleme zamanına ihtiyaç duyulmaz. Eşsiz bitki besini olarak geçen çim coşturan gübreleri çok uygun fiyatlarda satılmaktadır. Sağlıklı ve dayanıklı bitki yetiştiriciliği için çim coşturan gübre tercih edilmek istendiğinde, internet üzerinden uygun fiyatlarda satın alınabilir. Fiyatlar 2 kilogramlık ve 10 kilogramlık ölçülerde sunulmaktadır. Kışa hazırlık yapmak isteyenler için de özel çim coşturan kışa hazırlık serisi yer almaktadır. Çim coşturan gübre fiyatı için ve seçenekleri için iletişime geçebilirsiniz.

Çim Bakımında Dikkat Edilecek Noktalar

Çim bakımında en çok dikkat edilmesi gereken konu çimlerin doğru sulanmasıdır. Doğru sulama, çim köklerinin de suyla temas etmesini sağlamaktır. Yani, sadece çim yapraklarının değil toprağının da yeterli miktarda su aldığından emin olunması gerekir. Doğru sulamayla birlikte çim bakımında dikkat edilmesi gereken diğer hususlar şu şekildedir:

  • Çimlerin yılda iki kez kesinlikle havalandırılması gerekmektedir. Havalandırma, toprakta delikler açılmasıyla yapılır. Bu da çimlerin ve toprağın suyu daha rahat emmesine yardımcı olur.
  • Düzenli olarak çimlere besin takviyesi yapılmalıdır. Çimler için en önemli besin takviyesi ise çim coşturan olmaktadır. Bu gübre sayesinde gerekli besin desteği yeterince sağlanmış olacaktır.
Diğer makalemize de göz atmak ister misin?  Arpa Gübreleme Programı Nasıl Yapılır?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*